Vi har tekniske problemer med kasseløsningen i nettbutikken. Dersom du ikke klarer å bestille/betale er det fint om du sender din bestilling til [email protected].

Spørsmål & svar

Melkesyrebakterier

Hva er melkesyrebakterier, hva gjør de og hvorfor trenger vi de?

Melkesyrebakterier stammer fra jorden og deres hovedoppgave er å bryte ned planterester (humus) og mineraler, slik at dette blir mulig å absorbere for nye planter. En hel del av disse melkesyrebakteriene skal også bli med inn i de nye plantene og jobber der for å holde de sunne og friske. Vi som spiser plantene er også avhengig av melkesyrebakteriene for å bryte ned maten og utnytte innholdet i maten på en optimal måte. Tarmene våre er dekket med små tarmtotter, som fungerer på samme måte som plantenes røtter. De tar opp næringsstoffer i maten og melkesyrebakteriene hjelper med å bryte ned maten, slik at næringsstoffene lettere kan absorberes.

Vel, det er slik det har vært og fortsatt burde være, men dessverre så produserer vi maten vår nå på en måte som reduserer livet i jorden, også antall melkesyrebakterier. Når jorden blir utsatt for «overdyrking», tunge maskiner (traktorer o.l.), kunstgjødsel, giftstoffer i form av forskjellige sprøytevæsker (alt fra insektmidler, til eksempelvis stoffer som gjør at korn vokser ekstra høyt, og stoffer som gjør at planten ikke knekker pga. den ekstra høyden osv), så reduseres alt liv i jorden, også antallet av melkesyrebakterier.  Et resultat er at plantene lett blir "syke", og da må sprøytes enda mer. Naturligvis betyr dette vi får i oss giftstoffer, men også for lite bakterier gjennom maten til at vi klarer å bryte ned og utnytte innholdet i den. Mange av oss får derfor problemer med fordøyelsen av ulikt slag.  

Her kommer BioFedora™ Human inn. Tar man en "shot" med BioFedora rett før et måltid, får man en dose med melkesyrebakterier, altså de redskapene man trenger for å kunne bryte ned innholdet og absorbere alle næringsstoffene i det påfølgende måltidet. Man forbereder rett og slett fordøyelseskanalen på maten som kommer. På denne måten holder man magen glad, og er magen glad, er du glad. 


"God helse starter i magen!"


Merk: BioFedora lager også produkter for dyr, planter og landbruk, og er derfor med å hjelpe hele næringskjeden, noe vi er veldig stolte av! Se produktoversikten for øvrige produkter og kontakt oss gjerne for mer informasjon.


Frakt og bestilling

Hvordan håndterer dere frakt?

Human: 

Frakten koster NOK 99,- i Norge og 85,- I Danmark uansett hvor mye som bestilles. Minsteforpakning er 3 flasker. Ønsker du et mindre kan du sende epost eller besøke en av våre forhandlere 


Hest:

Minste forpakning av Maximum Health er en 5 liters kanne. Det er mulig å kun bestille én kanne.


Øvrige produkter:

Ta kontakt per epost, telefon eller bruk kontaktskjemaet på nettsiden for nærmere avtale.

Hvor sender dere til?

Vi sender i utgangpunktet over alt, men fordi vi har forhandlere i Norge, Sverige og Danmark er det disse landene vi forkuserer på i nettbutikken. 

Ønsker du likevel leveranser til øvrige land bør du ta kontakt på mail, telefon eller via kontaktskjemaet på nettsiden, så vi kan diskutere priser og fraktalterativer. Vi fikser alt!

Hvor lang tid tar det før jeg mottar varene?

Normalt vil du motta varene innen 3-4 virkedager, hvis du bor i Norge, Sverige eller Danmark, men i travle perioder kan det ta litt lenger. Vi jobber alltid for å få produktene til deg så raskt som mulig og bestreber å sende varene neste virkedag etter bestillingen er mottatt.

Kan jeg hente varene hos dere?

Ja, avhengig av hvilket land du er i så kan du kontakte vår lokale forhandler og avtale henting direkte. Kontaktdetaljer finner du under seksjonen "Forhandlere" i hovedmenyen øverst på nettsiden. 

Kan jeg bestille 1 liter? Hvilke mengder er det mulig å bestille.

Minsteforpakningene i nettbutikken er hhv. 3 liter eller 3 halvlitre for Human. Se fordelingen produktoversikten vår. Ønsker du mindre enn dette kan du sende epost eller besøke en av våre forhandlere.

Betaling

Hvordan håndterer dere betaling?

Vi har per dags dato tre nettbutikker; én for hver av våre hovedland (Norge, Sverige og Danmark). Dette betyr at norske kunder for oppgitt priser i NOK og kan gjøre betaling i NOK. I Danmark skjer alt i DKK. 

Kan jeg angre på en bestilling?

Ja. Hvis du angrer på kjøpet er det fint hvis du tar kontakt så fort som mulig. Hvis vi ikke har sendt varer til deg kan vi kreditere hele kjøpet og stoppe forsendelsen. Hvis du imidlertid har mottatt varene, men ikke åpnet produktene eller skadet forpakningen, kan du sende pakken i retur. Vi vil refundere kjøpet så fort vi har mottatt produktet, frakten vil bli trukket fra. 

Graviditet, amming og barn

Kan jeg ta Biofedora™ Human under graviditet og/under amming?

Hvis du allerede bruker BioFedora fast når du blir gravid er det ikke noe problem å fortsette med det, men hvis ikke, anbefales det å vente til etter uke 12.

Det er utmerket å drikke Biofedora mens du ammer, da får både mor og barn god nytte av Biofedora-effekten!

Kan barn bruke Biofedora™ Human?

Ja, barn fra 1 år og oppover kan drikke Biofedora. For barn under 3 år anbefales det å begrense inntaket til 1 ml per kilo kroppsvekt, per dag.

En kork tilsvarer ca. 10 ml.

Bruk

Hvordan bruke BioFedora?

Melkesyregjærede produkter, som BioFedora™ Human, bør tas med de tre hovedmåltidene (helst rett før du begynner å spise). Normal bruk er 1-2 spiseskjeer (eller korker). Én kork tilsvarer ca. 10 ml.

I begynnelsen kan det være gunstig å ta en 1 teskje, for å venne kroppen til den nye bakteriebalansen. Ved større fordøyelsesplager er mange som øker inntaket.

BioFedora fungerer også glimrende som startkultur ved fermentering av mat og drikke, og kan brukes til å vaske frukt og grønnsaker.

Noen velger også å drysse Biofedora™ Human som dressing i salaten, blande den i annen væske er ta den som en aperitiff. 


                                          

icon-facebookicon-instagramshare-icon-linkedinicon-twitterPage 1logo-debio